10 yıldır aynı yerde açtığı tezgahla geçimini sağlıyor

Sungurlu'da Abdullah Ciritcioğlu, 10 yıldır aynı yerde bulunan tezgahında ayakkabı boyacılığı ile çakmak tamiri ve satışı yaparak geçimi sağlıyor.

Sungurlu'da Abdullah Ciritcioğlu, 10 yıldır aynı yerde bulunan tezgahında ayakkabı boyacılığı ile çakmak tamiri ve satışı yaparak geçimi sağlıyor.

Abdullah Ciritcioğlu gazetemize yaptığı açıklamada, Yediler Arastası girişinde 10 yıl önce kendi hevesiyle başladığı işten kazandığı parayla çocuklarını okutarak evlendirdiğini söyledi.

Mütevazi küçük tezgahında çakmak tamiri, çakmak gazı doldurma işi ve ayakkabı boyacılığı yaptığını ifade eden Abdullah Ciritcioğlu, “Hep çalıştım çabaladım. Farklı sektörlerde çalışarak bu günlere geldim. En sonunda 10 yıl önce Yediler Arastası girişine tezgahımı kurarak çakmakları tamir ederek, gaz doldurmaya başladım. Hafta içi tezgahımın başındayım, hafta sonları da düğünlere çaycı olarak gidiyorum. İşimi severek yapıyorum.

1 kız 1 oğlum var, çocuklarımı bu tezgahtan kazandığım parayla okuttum ve evlendirdim.  Sigara alışkanlığım yok, kahve alışkanlığım yok, evden işe, işten camiye hayatımı böyle devam ettiriyorum. Çakmak gazının yanı sıra, çakmak, ayakkabı keçesi, bağı ve çakmak taşı satışı da yapıyorum. Ayrıca ayakkabı da boyuyorum. Benim için iş ayrıcalığı yoktur. Allah çalışmak isteyen herkese bir kapı açar.” dedi.

Gençlere tavsiyelerde de bulunan Ciritcioğlu, “Kimse meslek ayrımı yapmasın, çalışan herkese iş var. ‘Yok ben şu işi yapamam’ falan demeden, çalışsınlar. Sağlığı yerinde olan insan ekmeğini taştan çıkarır.” diye konuştu.