"6 AYDA, 10 YILDA YAPILAN YATIRIMDAN FAZLASINI YAPTIK"

SUNGURLU – Sungurlu Belediye Başkanı Muhsin Dere, göreve geldikleri günden itibaren geçen 6 aylık sürede, geçtiğimiz 10 yılda yapılan yatırımdan fazlasını ilçeye yaptıklarını söyledi.

Belediye Başkanı Muhsin Dere, ilçedeki basın mensupları ile Mesire kafede bir araya gelerek gündeme dair açıklamalarda bulundu. Toplantıya gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Recep Şeyhoğlu ile Muhabir Aydın İncel’de katıldı. Başkan Dere, göreve geldikleri 6 aylık süreyi değerlendirerek, alt ve üst yapı çalışmaları konularında bilgilendirmelerde bulundu.

İlçeye ikinci beton santralini kazandırdıklarını belirten Başkan Muhsin Dere, yeni su kuyuları, yeni boru hatları, 37 parkta başlattıkları yenileme çalışmaları gibi projelerle ilçeye 6 ayda yaklaşık 70 milyon lira yatırım yaptıklarını, bunun son 10 yılda yapılan yatırımdan fazla olduğunu vurguladı.

BETON SANTRALİ 4 AYDA KURULDU

Beton santralini 4 ay gibi kısa bir sürede tamamlayarak faaliyete sunduklarını ifade eden Muhsin Dere, “Sürdürülebilir sanayi projemizde artan talebin karşılanması, sanayicilerimizin ve müteahhitlerimizin mağdur olmaması amacıyla; Avrupa standartlarında beton üretimi yapacağımız yeni beton santralimizi 4 ay gibi kısa bir süre içerisinde ilçemize kazandırdık.” dedi.

“SU KUYULARI AÇTIK, AÇMAYA DA DEVAM EDECEĞİZ”

Dere, “Göreve geldiğimiz ilk günden beri Fen İşleri Müdürlüğümüze bağlı ekiplerimizle gece gündüz demeden hemşehrilerimize kesintisiz su sağlamak için sondaj, su kuyusu ve içme suyu hatları bakım-onarım çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Kırankışla Barajı tamamlanana kadar alacağımız tedbirlerle hemşehrilerimizin mağdur olmamaları için çalışmalarımıza devam edeceğiz.” diye konuştu.

KAHVE OTAĞI GENÇLERİN UĞRAK YERİ OLDU

Belediye Başkanı Muhsin Dere, Şehit Pilot Üsteğmen Yılmaz Ergişi Parkı Kahve Otağının, yeni konseptiyle 30 Ağustos Cuma günü itibarıyla hizmete açıldığını ve şu anda gençlerin uğrak yeri haline geldiğini belirtti.

364 KONUTLUK TOKİ İHALESİ 26 EYLÜL’DE YAPILDI

Dere, 364 adet konut, 1 adet ticaret merkezi (4 dükkanlı) ve 1 Cami'nin proje ihalesi gerçekleştirildiğini ifade ederek, yer tesliminin ardından yüklenici firmanın çalışmalara başlayacağını söyledi.

EYLÜL AYINDA SUYA ZAM YAPILMADI

Muhsin Dere, “Sungurlu Belediye Meclisimizin Eylül Ayı olağan toplantısını gerçekleştirdik. 4 kişilik bir ailenin aylık su tüketim miktarı göz önünde bulundurularak, makul kullanımı teşvik etmek adına mesken ve iş yerlerinde 20 metreküpe kadar olan kullanımlarda herhangi bir zam yapılmamıştır. 20 metreküp üzeri kullanımlarda ortalama %11 zam yapılmıştır. Ancak bağ bahçe sulamalarında fazla tüketimi ve israfı önlemek amacıyla zam oranı yüksek tutulmuştur. Belediye Meclisimizce alınan bu kararlar neticesinde, İl genelinde en uygun su tarifesi İlçemizde uygulanmaya devam edecektir.” ifadelerini kullandı.

ALT YAPI ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Başkan Muhsin Dere, alt yapı çalışmalarının da aralıksız sürdüğünü belirterek, ana caddelerde şebeke bağlantılarına başlandığını ve ardından sıcak asfalt çalışması yapacaklarını aktardı. Dere, “Toplam uzunluğu 212 kilometre olan ve İller Bankası tarafından 37 kilometresinin ana boruları yenilenen içme suyu hatlarımızın kalan 175 kilometrelik kısmının da bir bölümünün daha yenilemesi amacıyla İller Bankası'ndan 70 milyon TL kaynak sağlanması hususunda karar verilmiştir.” ifadelerine yer verdi.

“SGK BORCUMUZ 126 MİLYON”

Dere, “Belediye başkanlığımız ve belediye şirketlerine ait 17.09.2024 tarih itibarı ile borç aslı ve gecikme zammı dahil olmak üzere 126.261.986,00 TL. Sungurlu’nun borcu 13 ilçenin toplam borcundan fazla, ama ortada yatırım yok” dedi.

Muhsin Dere, diğer taraftan ilçede bundan sonra 10 katın üzerinde binaya izin verilmeyeceğini, Ali Kınık konserinde belediyenin kasasından para çıkmadığını, küçük sanayi sitesine önümüzdeki günlerde yeni dükkanların temelini atacaklarını, belediyede belli bir disiplini sağlayacaklarını ve ne yaptığı belli olmayan kimsenin olmayacağını, belediye sosyal tesislerinin artık zarar etmediğini, kaldırım işgallerini son bulduracaklarını, derelerin ıslahı projesine önümüzdeki yıl başlanacağını, ruhsatsız işyerinin kalmayacağını, yolları asfaltladıktan sonra trafik sorununu çözeceklerini de sözlerine ekledi.