"Asfaltsız, kanalizasyonsuz ve kilit parkesiz köy kalmayacak"

Çorum Valisi Necmeddin Kılıç, Özel İdarenin çalışmalarıyla Sungurlu'da asfaltsız, kanalizasyonsuz ve kilit parkesiz köy kalmayacağını söyledi.

Çorum Valisi Necmeddin Kılıç, Özel İdarenin çalışmalarıyla Sungurlu’da asfaltsız, kanalizasyonsuz ve kilit parkesiz köy kalmayacağını söyledi.

Vali Necmeddin Kılıç, bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere bugün Sungurlu’ya geldi.

Program çerçevesinde ilk olarak Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde düzenlenen toplantıya başkanlık eden Vali Kılıç, Sungurlu, Alaca, Boğazkale Kaymakamları, Sungurlu Belediye Başkanı, daire amirleri, il genel meclisi üyeleri ve muhtarlarla bir araya geldi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra Vali Kılıç, Kaymakam ve Belediye Başkanından brifing  aldı. İlçenin sorunlarını dinleyip,  çalışmaları devam eden yatırımlar konusunda da bilgiler alan Vali Kılıç,  ilçenin eksiklikleri konusunda yetkililere talimat vererek kısa zamanda yapılması konusunda uyardı.

Vali Kılıç toplantıda yaptığı konuşmada “İnsanımızı zenginleştirmek, devletimizi güçlü kılmak, gecemizin, gündüzümüzün ve her anımızın vazgeçilmez hedeflerinden birisidir. Her birimizin bilinç altında bu hedef vardır.

Bir ilin yönetiminde etkili olan il idaresidir. Başkanlarıyla, il yönetimiyle ve ilçe yönetimlerini yan yana getirmektir. Bu yan yana gelişte, Türk toplumunun ve Devletinin önemli mekanizmalarından birisi olan, mahalli idareleri, belediyeyi, özel idareyi, il genel meclisini ve çok önemli fonksiyonları olan, muhtarlarımızla beraber ilçelerdeki sorunları tespit etmektir. Bu sorunları derhal çözmek ve ‘o ilçeyi yarınlara daha kuvvetli, daha zengin nasıl taşıyabiliriz’ bunun cevabını aramaktır.  Birlik beraberlik içerisinde görevlerimizi daha layıkıyla yapmak amacıyla bugün buraya geldik.” dedi.

“Köylerde kanalizasyonu yüzde 50 artıracağız”

Asfaltsız, kanalizasyonsuz ve kilit parkesiz köyün kalmayacağını söyleyen Vali Kılıç, “Sungurlu’ya İl Özel İdaresinden ayrılan bir yıllık bütçe 12 milyon liradır. 2017 yılında bütün Çorum’da olduğu gibi Sungurlu’da da güzel işler yapacağız. Köylerde kanalizasyonu yüzde 50 artıracağız. 74 köyde kanalizasyon var 36’sında hiç yok bu sene 36’sında da çalışma başlatacağız.

Sulu tarımı ne pahasına olursa olsun artırmalıyız, suyu toprakla buluşturmalıyız. Sungurlu Özel İdare’ye yeni bir greyder vereceğiz. Ayrıca ikinci bir çöp toplama kamyonu verilecek. Tüm 109 köyün tamamından çöp toplayacağız.” ifadelerini kullandı.

Köy pazarları konusuna da değinen Vali Kılıç, “Köy Hizmetleri Bakım evinin karısında Ankara-Samsun karayolu üzerindeki 16 dönüm arazi düzenlenerek köy pazarı haline getirilecek.” diye konuştu.

Bazı muhtarlara söz verip onları dinleyen Vali Necmeddin Kılıç, her muhtarın yazılı taleplerini de alarak her birini değerlendirileceğini belirtti.

Toplantıdan sonra Vali Necmeddin Kılıç, ilçede esnaf ziyaretlerinde bulunduktan sonra Ulu Cami’yi ziyaret  etti. Ulu Cami ziyaretinin ardından Vali Kılıç, yapımı devam eden şehir stadyumu ve yüksekokul kampüs inşaatlarında incelemeler de bulunarak yetkililerden bilgi aldıktan sonra ilçeden ayrıldı.