Baldan şifa buldu, arıcılığa başladı

Sungurlu'da arıcılık yapan Muzaffer Altun, 1982 yılında mide rahatsızlığı için yediği baldan şifa bulduktan sonra arıcılık yapmaya karar verdiğini söyledi.

Sungurlu’da arıcılık yapan Muzaffer Altun, 1982 yılında mide rahatsızlığı için yediği baldan şifa bulduktan sonra arıcılık yapmaya karar verdiğini söyledi.

Cengiz Topel Caddesindeki işyerlerinde oğlu Bekir ile beraber arıcılık sektöründe ilçe halkına hizmet ettiklerini ifade eden Altun,  “Önceden sebze toptancılığı yapıyordum. Mide rahatsızlığım ve romatizmam vardı. Bal yiyerek şifa buldum ve şifa bulduğum balı üreterek insanlara faydalı olmak adına arıcılık yapmaya karar verdim. Şifalı bulduğum balı üreterek insanların şifa bulmasını istedim. 1982 yılında başladığım arıcılığı, 35 yıldır oğlumla beraber, severek ve zevkle yapmaya devam ediyoruz.

Salman Köyü mevkiinde bulunan kendi çiftliğimizde 200 kovan arımız var.  İlk başladığımızda 3 sepet arımız vardı. Aralık ayında uyuyan arılar Şubat sonuna doğru uyanacak ve polen toplamaya başlayacak. Sungurlu arıcılık için elverişli bir yer.  Herkese tavsiye ederim hem zevkli, hem de severek yapacakları bir meslek. İş yerimizde bal, arı sütü, polen, propolis balı, çıta, kovan gibi arıcılık malzemeleri satışı yapıyoruz.” dedi.

“Halk Eğitimi Merkezinde kurs veriyoruz”

Amatör arıcıları bilinçlendirerek, profesyonel olabilmeleri için Halk Eğitimi Merkezinde kurs verdiklerinin altını çizen Muzaffer Altun, “Ana gayemiz halkımızı bilinçlendirmektir ve bu nedenle, arıcılık yapmak isteyen vatandaşlara yardımcı olmak için onlara Halk Eğitimi Merkezinde kurs veriyoruz. Ayrıca 24 saat ücretsiz danışmanlık hizmeti sağlıyoruz. Arıcılık konusunda bütün belge ve birikime sahibiz. Profesyonelce işimizi severek ve azimle yapıyoruz ve inşallah yapmaya da devam edeceğiz.” ifadelerine yer verdi.

Şifa bulduğu balı üreten arıları çok sevdiğini vurgulayan Altun, arılar için şiir de yazdığını sözlerine ekledi.

(Oğuzhan Atik)