"Otoyol en yakın Sungurlu'dan geçiyor"

Karayolları 7. Bölge Müdürü Kenan Keskin, Delice-Çorum-Samsun Otoyolu projesi hakkında açıklamalarda bulunarak, otoyolun en yakın Sungurlu'dan geçtiğini söyledi.

Karayolları 7. Bölge Müdürü Kenan Keskin, Delice-Çorum-Samsun Otoyolu projesi hakkında açıklamalarda bulunarak, otoyolun en yakın Sungurlu’dan geçtiğini söyledi.

Vali Necmeddin Kılıç başkanlığında İl Koordinasyon Kurulu toplantısı dün yapıldı.

Toplantıda Karayolları 7. Bölge Müdürü Kenan Keskin, Delice-Çorum-Samsun Otoyolu projesi hakkında da açıklamalarda bulundu.

Keskin, şöyle devam etti: "280 km uzunluğunda Delice-Çorum-Samsun Otoyolu proje çalışmalarına 28.08.2010 yılında başlanılmış olup, çalışmalar devam etmektedir. Projede 12,9 km uzunluğunda 5 adet tünel ve 2,3 km uzunluğunda 5 adet viyadük projelendirilmiştir.

Karayolları otoyol güzergahları ön proje olarak hazırlanmakta olup, altlık oluşturacak veriler teknik şartnameye göre planlanmaktadır. Otoyol güzergahı tespitinde, koridor üzerindeki yerleşimlere kavşaklarla ulaşım imkanı verilmek koşuluyla, gerek kamulaştırma maliyetinin daha yüksek olmasını, gerekse otoyola müdahaleleri engellemek, yerleşme bölgesinin plansal gelişmesine imkan bırakmak amacıyla otoyol güzergahının yerleşmelerin en az 5 km dışından geçirilmesine, tarihi eser ve kalıntıların korunmasına, sınai ve askeri tesislerin, mezarlıkların dışından geçilmesine, tarım ve orman alanlarını tahrip etmemeye özen gösterilmesi gerekmektedir.

8 yerleşim bölgesinde bağlantı yolu planlanmış olup, bağlantı yoluyla beraber şehir merkezine giriş mesafesi hesaplandığında yol Kavak 15,5 km, Havza 6,5 km, Merzifon 10,0 km, Mecitözü 14,5 km, Çorum 14,5 km, Alaca 29,0 km Boğazkale 13,0 km Sungurlu'da ise 7,5 km uzaktan geçmektedir. Sungurlu bağlantısı, şehir merkezinin 2 km dışından geçen İçme Suyu Barajının, mutlak koruma alanının dışından geçecek şekilde planlanmış ve şehir merkezinin 7,5 km uzaklığından geçmektedir. Otoyolun Sungurlu'nun kuzeyinden geçmesi durumunda, uzunluğu 10 km olan 2 adet tünel yapılması gerekmekte olup, fizibl görülmemiştir."