"Sungurlu için çalışacak bir vekil şart"

Sungurlu Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Osman Aşutoğlu, Sungurlu'ya makam için değil ilçemiz geleceği için çalışkan bir milletvekilinin şart olduğunu ifade etti.

Sungurlu Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Osman Aşutoğlu, Sungurlu'ya makam için değil ilçemiz geleceği için çalışkan bir milletvekilinin şart olduğunu ifade etti.

24 Haziranda yapılacak olan seçimler hakkında değerlendirmede bulunan Aşutoğlu, “Ülkemiz için çok şey ifade eden 24 Haziranda yapılacak milletvekilliği seçimleri nedeniyle siyasi ortamın oldukça hareketlendiğini bugünlerde her partiden kendisini milletvekilliğine layık görenlerin STK’ları esnafları köyleri beldeleri ilçeleri illeri gezerek kendilerini göstermekteler.

Çorum'un en büyük ilçesi olarak bütün partilerden bu kez sıralamaya giren seçilecek yerlerde ilk sıralarda milletvekilliği beklemekteyiz. Sungurlumuz maalesef Çorum’un en çok nüfus kaybına uğrayan ilçesi bu nedenle işsizliği önleyecek organize sanayinin gerekli teşvik kapsamına alınmasını sağlayacak, tarımına el atacak girişimci makam düşünmeyen çalışkan bir milletvekili şart. Durum 2011’de 2015’de olduğu gibi hayal kırıklığıyla sona ermemesi gerekmektedir” dedi.

İlçenin gerek genç nüfus olsun gerekse yetişmiş vasıflı veya vasıfsız eleman olsun birçok yönden avantajlara sahip olduğunu söyleyen Osman Aşutoğlu, şöyle devam etti; “Ailelerin gençlerin iş alanı olmaması nedeniyle göç etmek zorunda kaldıklarını, Bu göçler nedeniyle ilçe nüfusunun 2011 genel seçimlerinde 60 bin 2015 seçimlerinde 55 bin olduğunu 24 Haziran seçimlerine gittiğimiz bugünlerde 48 binlere kadar düştüğünü dile getirerek son yedi yılı baz aldığımızda 12 bin kişilik bir nüfus kaybına uğradığını söyledi. Sadece bu nüfus kaybıyla son 1 yılda 2 banka şubelerini kapatmış esnaflarımız ve hemşerilerimiz banka işlemlerinde zor duruma düşmüşlerdir.

Göçlerin durması için siyasilerce söylenen çiftçileri ilgilendiren baraj, spor tesisleri ve işsizleri ilgilendiren organize sanayinin fabrikalarla dolması gibi faaliyetlerin hızlandırılması için STK’lar olarak toplumun bütün kesimlerinin birlikte hareket etme zamanı geldi.”

Sungurlu'da siyasi açıdan yetişmiş yeterli sayıda insan olduğuna inandığını ifade eden Aşutoğlu, “Seçime girecek partilerde gerekli çalışma ve siyasi kulis yapacak politikacılarımızın 2011 de ve 2015’de başarısız olduklarından 24. 25 ve 26. dönemde Mecliste ilçemizi temsil edecek ve ilçemizi düşünecek insanımızın olmaması çok acı bir sonuç yaratmıştır.

Sungurlu olarak ayağa kalkmanın silkinmenin zamanı geldi ve geçiyor. Önümüzdeki seçimlerde ilçemiz birliği beraberliği ve gençlerimizin ve ilçemizin geleceği için Bakkallar ve Bayiiler Esnaf Odası Başkanı olarak benim ve yönetim kurulu üyelerim her türlü faaliyete hazırız” diye konuştu.