"Türklüğün bekası için evet diyoruz"

Milleyetçi Hareket Partisi (MHP) Sungurlu İlçe Başkanı Yasin Şahin, Anayasa Değişikliği referandum süreci ile ilgili yaptığı açıklamada, 'MHP olarak biz millet için evet, devlet için evet, cumhuriyet için evet, Türklüğün bekası için evet diyoruz.' İfadelerini kullandı.

Milleyetçi Hareket Partisi (MHP) Sungurlu İlçe Başkanı Yasin Şahin, Anayasa Değişikliği referandum süreci ile ilgili yaptığı açıklamada, “MHP olarak biz millet için evet, devlet için evet, cumhuriyet için evet, Türklüğün bekası için evet diyoruz.” ifadelerini kullandı.

MHP’nin ülkesine, milletine, devletine, bayrağına, imanına sahip çıktığını belirten Şahin, “Türk milletinin de bunu böyle görüp böyle değerlendireceğinden zerre kadar endişemiz yoktur. MHP, devlet ve millet bekasını güçlendirmek, güvenceye almak aynı zamanda milli uzlaşma ruhuyla sistem krizini büyüten fiili açmazı bitirmek amacıyla yüklendiği tarihi görevi gönül huzuruyla ifa etmiş ve üstüne düşeni yapmıştır.” dedi.

Federasyon, özerklik taleplerinin tamamen tarihin çöplüğüne atıldığını vurgulayan Şahin, “MHP, daha önce gündeme taşınmış olan ve içerisinde anayasanın ilk dört maddesinin değişmesini, cumhuriyet değerlerinin anayasadan ayıklanmasını ve Türk kelimesinin çıkarılmasını ihtiva eden anayasa değişikliği çalışmalarını ve HDP ile birlikte oluşturulabilecek ve ülkenin ve milletin birlik ve bütünlüğünü tehlikeye düşürebilecek bir anayasa değişikliği ihtimalini tamamen ortadan kaldırmıştır. Federasyon, özerklik talepleri tamamen tarihin çöplüğüne atılmıştır." diye konuştu.

Şahin, 15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra gereksiz gerginlik ve tartışmaların ülke gündeminden çıkarılması için önemli bir adım atıldığına dikkati çekerek,anayasa değişikliğinin "tek adam rejimi" getirmeyeceğini, parlamentonun zayıflamayacağını aksine güçleneceğini, Cumhurbaşkanının hesap verebilir bir konuma getirileceğini söyledi.

 Türkiye'nin, tarihin en zor ve sıkıntılı dönemini yaşadığına işaret eden Şahin, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin zincirlerinden kurtulması için çalışan, çabalayan, taviz vermeyen mücadele kararlılığı lazımdır. İşbirliği kanallarını açık tutmalıyız. Hassasiyet göstermemiz gereken önceliklerimiz vatandır, millettir, kardeşliğimizdir, istiklalimizin akıbetidir. 'Hayır' demek kolaydır. Çünkü 'evet' denirse yapılacak çok iş çıkacaktır. 'Evet' denirse taşın altına elini koymak gerekecektir. Önce ülkem ve milletim diyen Türk siyasetinin 47 yıllık dev çınarı MHP, bu devlet ve millet için değil elini, gövdesini taşın altına koymaya kararlıdır.

MHP olarak biz millet için evet, devlet için evet, cumhuriyet için evet, Türklüğün bekası için evet diyoruz. MHP devlet ve millet varlığının güvenceye alınıp güvenli bir şekilde istiklal içinde istikbale taşınması için evet diyecektir."