"Üzerimize düşen sorumluluğu yerine getiriyoruz"

MHP Sungurlu İlçe Başkanı Yasin Şahin, Türkiye'nin geçtiği hassas dönemde MHP'nin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirdiğini söyledi.

MHP Sungurlu İlçe Başkanı Yasin Şahin, Türkiye'nin geçtiği hassas dönemde MHP’nin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirdiğini söyledi.

Yasin Şahin yaptığı açıklamada, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Türkiye'nin hassas ve sıcak siyasi ortamında MHP'nin duruş, tutum, karar ve iradesini bir kez daha teyit etme fırsatı bulduk. Çalışmalarımızın anlamlı, ufuk açıcı olduğunu düşünüyoruz. 

Derdi millet olanın devası hizmettir. Sevdası vatan olanın sevdası devlettir. Ne istiyorsak Türkiye lehinedir. Nereye varmayı arzuluyorsak Türk milletinin varlığını güvenceye almak, geleceğe taşımak içindir. Türkiye'nin sorunlarından kurtulması için üzerimize düşen sorumluluğu yerine getiriyoruz.

Muhalefet demek, eksik aramak, kısır tartışmalara gömülmek olmadığını biliyoruz, gereğini yapıyoruz. Biz oyalanamayız, yerimizde sayamayız, korku tacirlerine aldırış edemeyiz, mevcutla avunamayız. Milletimizin huzuru için ön almalıyız. Bugüne kadar bunu yaptık, milliyetçilik milletin sürekliliğini, köklerinden koparılmadan yaşatılmasını ve yükseltilmesini hedeflemektedir. 

“Kim ne yaparsa yapsın"

Açık ve tartışmasızdır ki bir hükümet sistemini değiştirmek için millete gidiyoruz. Cumhurbaşkanı hükümet sistemiyle Türkiye'nin yönetim yapısı netleşirken, olması gereken kulvara gelmektedir. Bütün yasalar için millet vardır, devlet ise bu yasaları millet adına uygulamaktadır. Devletini yıkan bir anayasa teklifi hem ahlaken, hem hukuken bize göre yok hükmündedir. İmparatorluk bünyesinden yetişen vatan evlatları, Türkiye Cumhuriyetini yıkılan enkaz üzerinden kurabilme başarısını göstermiştir. Anayasa'nın ilk 4 maddesi üzerinde tartışma yapılması hoş görülemeyecektir. Evet diyenlerin ihanet ettiğini iddia edenler, cehaletin kayalıklarına toslamıştır. Kim ne yaparsa yapsın, Türk milletinin kendi kaderine çıkma hakkına operasyon yapamayacaklar. Miskin miskin yatıp, partimiz lehine hiçbir çalışma yapmayanların hayır koalisyonuna katılmaları kara mizahtır.

"Evet diyecek"

Güçlü ve istikrarlı demokrasiler milli ve demokratik vatandaşlık kültürünü geliştirebilen ülkelerde yükselebilmektedir. 18 maddelik anayasa değişikliği demokrasimizi güçlendirecektir. Türkiye önüne tuzak kuranlar havalarını alacaklar. Bizim nezlimizde evet diyen, hayır diyen bütün kardeşlerimiz saygıyı hak etmektedir. Kutuplaşmayı doğru bulmuyoruz. Ama biz parti olarak evet diyeceğimizi söylüyor, bunu savunuyoruz. 16 Nisan'da evet diyoruz. Evet diyecek, mahkemelerin tarafsızlığını sağlayacağız, 18 yaşındaki gençlerin önünü açacağız, büyüyen Türkiye'nin 600 vekilini destekleyeceğiz, TBMM ile Cumhurbaşkanı seçim dönemini 5 yılda bir yapacağız, Gazi Meclisimizin yasama yetkisini güvenceye alacağız, Meclisimizin denetim fonksiyonlarını güçlendireceğiz, devlet yönetimindeki açmazı bitireceğiz, güçler ayrılığı arasında net çizgiler çekeceğiz, Cumhurbaşkanı'na cezai sorumluluk getireceğiz, kafa karışıklığını sonlandıracağız. Her evet bizim için yemindir. Millet için evet, devlet için evet, cumhuriyet için evet, Türkiye için evet."