"Verilen sözler yerine gelmiyor"

Saadet Partisi Sungurlu İlçe Başkanı Hacı Arslan Tök, 'Günümüz siyasi partileri ne zaman oya ihtiyacı oldu, o zaman seçmene yönelik vaatler havada uçuşuyor. İşleri bitince yani oyları alınca verdikleri sözleri unutuyorlar.' dedi.

Saadet Partisi Sungurlu İlçe Başkanı Hacı Arslan Tök, “Günümüz siyasi partileri ne zaman oya ihtiyacı oldu, o zaman seçmene yönelik vaatler havada  uçuşuyor. İşleri bitince yani oyları alınca verdikleri sözleri unutuyorlar.” dedi.
Hacı Arslan Tök yaptığı açıklamada, “Önümüzde bir referandum gözüküyor. Yine seçmeni etkilemek için vaatler sıralamaya başladılar. Ama halkımıza 1 Kasım öncesi verilen vaatlerin hiçbiri yerine gelmedi ve o vaatlerin bir an önce yerine gelmesini haklı olarak beklemektedir. 
Ne idi o verilen vaatlerden bir kaçı; ‘emekliye Ramazan ve Kurban Bayramlarında birer maaş ikramiye’ sözü verildi, söz yerine gelmedi. ‘Asgari ücretle çalışanlara, açlık sınırının altında kalmayacak şekilde iyileştirme’ sözü verildi, tutulmadı. Bir siyasi anlatmıştı, ‘vaat etmekle mal bitmez, kazandıktan sonra vermemenin yollarını bileceksin’ diye. 
Günümüz siyasileri de aynen onu yapıyor, ama halkımız artık bu tür vaatlere inanmıyor. Laf değil icraat bekliyor. Güzel bir atasözü var söylenir, ‘lafla peynir gemisi yürümez’ vaatlerinizde samimiyseniz, buyurun bu sözlerinizi yerine getirin. Verilen sözleri yerine getiremiyorsanız, bir daha söz vermeyin. Bu güzide insanlarımızın duygularıyla oynamaya hiç kimsenin hakkı yok.” diye konuştu.


(Oğuzhan Atik)