Ziraat Odası'nın yeni meclis yönetimi belli oldu

Sungurlu Ziraat Odası'nda bugün yapılan toplantı ile yeni meclis yönetimi belli oldu.

Sungurlu Ziraat Odası’nda bugün yapılan toplantı ile yeni meclis yönetimi belli oldu.

Geçtiğimiz hafta Sungurlu Ziraat Odası meclisinden istifa eden üyelerin yerine, bugün yapılan toplantı ile yeni meclis üyeleri seçildi. 

İstifa eden, Meclis Başkanı Mustafa Kürbüz, Meclis Başkan Yardımcısı Hacı Beşirik, Yönetim Kurulu Üyesi Hamza İnaltun, Yönetim Kurulu Üyesi Muhasip Üye Bekir Pekiz ve Katip Üye Nadir Çetmioğlu’nun istifaları kabul edilirken, Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Türkben ve  Adnan Sarısülük istifalarını geri çekti. Yönetim Kurulu Üyesi Sami Çoksezgin’in ise daha önce ihraç edildiği öğrenildi.

İstifa eden üyelerin yerine Fevzi Yalınkılıç, Mustafa İlter, Hamza Yardımcı, Talat Kıvrak ve Akif Demirkazma getirildi.

Yapılan görev dağılımında Meclis Başkanı Aytekin Altuntaş, Meclis Başkan Yardımcısı Osman Beşgün, Meclis Genel Sekreteri Sıddık Bozkurt olarak belirlendi.

“Odamızın asil görevleri neyse aynen devam etmektedir”

Sungurlu Ziraat Odası Başkanı Dursun Karaderili gazetemize yaptığı açıklamada, “Ziraat Odamızın asil görevleri neyse aynen devam etmektedir” dedi.

İstifa eden 5 kişinin kendi rızaları doğrultusunda istifa ettiklerini vurgulayan Karaderili, “5 tane arkadaşımın kendi rızalarıyla istifa etmeleri üzerine, ziraat odaları tüzük ve kanununa göre yedek listemizdeki arkadaşlarımız istifa edenlerin yerine gelerek görevlerine devam edeceklerdir.” ifadelerini kullandı.

“Ziraat Odamızın asil görevleri neyse aynen devam etmektedir” diyen Karaderili, “Gerek Bağkur evraklarını ve ÇKS dosyalarını hazırlamak,  gerek çiftçimizi en iyi şekilde ağırlamak için 24 saat hizmetlerinde olduğumuzu belirtmek istiyorum.” diye konuştu.

Zirai tarım aletleri ve sertifikalı tohum konusunda çiftçilerin yanında olduklarının altını çizen Karaderili şöyle devam etti: “Tarım aletlerinin ve Zirai aletlerin tümünü Ziraat Odamız bünyesinde bulundurup çiftçilerimizin hizmetine en uygun fiyatla sunmak için de var gücümüzle çalışıyoruz. Sertifikalı buğday, arpa, yulaf ve sebze tohumları da yine odamız stoklarında bulunmaktadır.

 Odamızın el verdiği imkanlar dahilinde de gübre satışımızı da yapmaya devam edeceğiz. Sungurlu Ziraat Odası olarak, ilçedeki diğer kamu kurum ve kuruluşları ile de koordine bir şekilde çalışmalarımız yürümektedir.”

(Aydın İncel)