“Ben komisyoncu değilim, zahireciyim”

“Ben komisyoncu değilim, zahireciyim”

Sungurlu esnaflarından Menderes Karaçil, kendisi hakkında komisyonculuk yaptığı yönündeki iddialara karşılık “Ben komisyoncu değilim, zahireciyim” dedi.

21 Şubat 2017 - 10:30

Sungurlu esnaflarından Menderes Karaçil, kendisi hakkında komisyonculuk yaptığı yönündeki iddialara karşılık “Ben komisyoncu değilim, zahireciyim” dedi.

Dün sabah saatlerinde Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Sungurlu Ajans Amirliği önünde toplanan, Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi üyeleri, Menderes Karaçil’in TMO’dan buğdayları almış gibi gösterip kendi deposuna götürdüğünü söyleyerek buradan da yabancı plakalı araçlara buğdayları taşıttığını ve komisyon aldığı iddiasında bulunmuşlardı.

Olayla ilgili gazetemize açıklama yapan Menderes Karaçil, Buğdayları TMO’dan Dahili İşlemde İzin Belgeli (DİB) kapsamında sözleşme ile aldığını söyleyerek, “Başkanın söyledikleri kesinlikle asılsızdır” dedi.

TMO’dan aldığı buğdayları çıkarmak istediği sırada araçlarının engellendiğini anlatan Menderes  Karaçil, “Dün sabah Toprak Mahsulleri Ofisi’nde araçlarımız engellendi. Dahili İşlemde İzin Belgeli  sözleşme ile aldığım buğdayı, Ofis’ten çıkarırken araçlarımızı tarttırmamak suretiyle engellenmiştir.

Sabah saatlerinde TMO önüne üyelerini getirerek olay çıkarması nedeniyle gün boyu yükleme yapılamamıştır. Ofis’ten buğdayın hem alım hem satımı olmak üzere bütün yetkisi bana aittir. Taşıyıcılar Kooperatifinin bu konuda hiçbir yetkisi yoktur. Dün ki yaşanan olaydan dolay gün boyu yükleme yapılamamış ve firmamız zarara uğramıştır. Bu konuda yetkilileri göreve çağırıyorum.” dedi.

“Süleyman Çağan yalan söylüyor”

Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Süleyman Çağan yalan söylediğini ileri süren Karaçil, “Başkanın söyledikleri kesinlikle ve kesinlikle asılsızdır. Ben komisyoncu değilim. Zahireciyim. Alım-Satım ve pazarlama yapıyorum.

Nakliye sevk ücretini az bulmalarından dolayı dayatma yapıyorlar. Benim bulduğum nakliyecilerin verdiği fiyat ile bunların verdiği fiyat arasında %40 fark var. Sungurlu Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifinin verdiği fiyat maliyetlerimizi artırdığı için yabancı araçları tercih ediyorum.

Ben onlara her zaman ‘bu fiyatlar sizi kurtarıyorsa, buyurun gelin siz çekin’ diyerek ilk teklifi yaptım. Her zaman da yapıyorum. Olay çıkartmak gibi bir amacım yok. Bu memleket bizim. Memleketimizi sahip çıkmamız gerekiyor. Biz iş için bir sürü risklere girerek iş imkanı sağlamaya çalışıyoruz. Dayatma yapılarak hiçbir sonuç elde edilemez.

Firma olarak bizim ilk tercihimiz Sungurlu’daki kamyoncu esnaf arkadaşlarımız olmuştur. Onlar kazandıkça biz kazanacağız. Onlar büyüdükçe Sungurlu büyür.” diye konuştu.

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
BAŞKAN NUH ALUÇ MAZBATASINI ALDI
BAŞKAN NUH ALUÇ MAZBATASINI ALDI
GENÇLER DOĞA YÜRÜYÜŞÜ YAPTILAR
GENÇLER DOĞA YÜRÜYÜŞÜ YAPTILAR