“Çorum, cazibe merkezi olmalı”

“Çorum, cazibe merkezi olmalı”

AK Parti’nin Çorum milletvekili aday adaylarından, Sungurlulu işadamı Murat Koçak, Çorum’un yatırımlarla cazibe merkezi haline getirilmesi gerektiğini söyledi.

16 Mayıs 2018 - 15:24

AK Parti’nin Çorum milletvekili aday adaylarından, Sungurlulu işadamı Murat Koçak, Çorum’un yatırımlarla cazibe merkezi haline getirilmesi gerektiğini söyledi.

Çorum’un havalimanı ve demiryolu ihtiyacına dikkat çeken Koçak, ulaşım altyapısı tamamlandığında, ekonomi, kültür ve turizm alanında gelişmenin hızlanacağını, tarım ve hayvancılık yatırımlarının ise ilçelerden ve köylerden göçü durduracağını söyledi.

AK Parti’nin Çorum milletvekili aday adaylarından, işadamı Murat Koçak, Ankara’da diplomatlarla, üst düzey bürokrat, siyasetçi ve bilim insanlarıyla yakın ilişkiler kurabilen popüler bir kişilik.

Çorum’un sorunlarına, örneğin “havalimanı” konusuna ilgisi de, Çorumlular tarafından yakından izleniyor ve takdir ediliyor.

Merkez sağ siyasette önemli yeri olan Murat Koçak, Ankara nüfusunda önemli bir ağırlığa sahip Çorumluların, birlik ve beraberlik içinde hareket ederek Çorum’un beklediği büyük altyapı yatırımlarının gerçekleşmesine katkı sağlayabileceklerine inanıyor.

Çorumluların en önemli beklentilerinin “ulaşım altyapısı” olduğuna dikkat çeken Murat Koçak, “Yarıda kalmış Çorum Havalimanı’nın tamamlanması, YHT ve yük taşımacılığı için projelendirilen Ankara-Çorum-Samsun Demiryolunun hızlandırılması, Çorum’un sanayi, ticaret, kültür ve turizm alanlarında cazibe merkezi haline gelmesini sağlayacaktır. Tarım ve hayvancılık yatırımları ise, ilçe merkezlerinde ve köylerde nüfus kaybının önüne geçecek, tersine göçlerin başlamasını sağlayacaktır.” diye konuşuyor.

Savunma sanayi yatırımlarının önemine de dikkat çeken Koçak, “2023 vizyonu çerçevesinde Türkiye, dev yatırımlara devam edecektir. İslam coğrafyasının, Türk dünyasının ve dünya siyasetinin güçlü ülkesi Türkiye, 24 Haziran’dan sonra istikrarını koruyarak ve büyüyerek yoluna devam edecektir. Gerek ülkemizin 2023 vizyonuna baş koymuş, gerekse yıllardır Çorum’un sorunlarına odaklanmış bir kimse olarak, sorumluluk almak istiyorum.” ifadesini kullanıyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
YÜKÜMLÜLER İÇİN İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI
YÜKÜMLÜLER İÇİN İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI
“HEP BİRLİKTE DAHA AYDINLIK BİR SUNGURLU İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”
“HEP BİRLİKTE DAHA AYDINLIK BİR SUNGURLU İÇİN...