“Üyelerimiz hak ettikleri değeri layıkıyla görecek”

“Üyelerimiz hak ettikleri değeri layıkıyla görecek”

Sungurlu Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkan Adayı Behiç Akkaş, en büyük sivil toplum kuruluşu olan TSO üyelerinin hak ettikleri değeri layıkıyla göreceklerini ve en iyi hizmeti alacaklarını söyledi.

11 Nisan 2018 - 09:29

Sungurlu Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkan Adayı Behiç Akkaş, en büyük sivil toplum kuruluşu olan TSO üyelerinin hak ettikleri değeri layıkıyla göreceklerini ve en iyi hizmeti alacaklarını söyledi.

Kanuni bir zorunluluk olmanın dışında Sungurlu Ticaret ve Sanayi Odası'na Üyeliğin pek çok avantajları bulunduğunu ifade eden Behiç Akkaş, bugüne kadar yeteri kadar kullanılmayan bu imkan ve avantajları, tüm üyelerin hizmetine sunacaklarını vurguladı.

TSO Başkan Adayı Behiç Akkaş, seçilmesi halinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) başta olmak üzere Ekonomi, Gümrük ve Ticaret, Çalışma ve Sosyal Güvenlik, Avrupa Birliği, Tarım Gıda ve Hayvancılık bakanlıkları ile bunlara bağlı kurum ve kuruluşların sağladıkları imkan ve avantajlardan TSO üyelerinin azami miktarda yararlanmalarını sağlayacaklarını belirtti.

TSO üyelerinin ticari faaliyetleri sırasında ihtiyaç duyacağı tüm bilgi ve belgelerin temininin sağlanacağının altını çizen Akkaş, TSO üyeleri için sunacakları bazı hizmetleri şöyle sıraladı: “İşletmenizi geliştirebilmek için uzman çalışanlarımızdan görüş ve tavsiyeler. Odamızın 12 farklı meslek grubunda kayıtlı üyelere ulaşarak yeni ticari bağlantılar kurma fırsatı. Teşvikler, hibeler, fuar destekleri ve diğer fon kaynaklarına erişim imkânı. Online belge, online aidat ödeme imkanları. TSO üye kimliği ile ülke genelinde birçok otelde özel indirimlerden faydalanma imkânı. Yeni girişimciler için danışmanlık ve diğer destek hizmetleri. Sanayi sicil belgesi almayı kolaylaştıran, teşvik-kota-tahsis ve ihalelerde avantaj sağlayan, ayrıca elektrikte indirim imkânı veren kapasite raporlarının hazırlanması”

Ticaret Odası olarak, KOSGEB, Kredi Garanti Fonu (KGF)  ile özel ve resmi bankalarla anlaşma yapılarak, Küçük ve Orta ölçekli şirket, esnaf ve iş adamlarının, ihtiyaç duymaları halinde faizsiz, teminatsız ve kefilsiz kredi kullanmalarının önünün açılacağını kaydeden Akkaş, şöyle devam etti: “Her yıl üyelerimizin yapmış olduğu işlerle ilgili olarak daha verimli çalışmalar yapabilme adına,  Odamız bünyesinde ARGE birimleri oluşturulup, ücretsiz fuar gezileri yapılarak işletmelerin yıllık ciro ve kar marjlarının arttırılması hedeflenmektedir.

Esnaf ve iş adamlarımızın, ithalat, ihracat ve nakliyat sektörüyle ilgili yaşadıkları bürokratik iş ve işlemlerle ilgili aksaklıkların giderilmesi, ilgili birimlerde takip edilmesi ve çözüm yollarının üretilmesi noktasında Ticaret Odamıza bağlı bir sekretarya kurulacaktır. Odamıza ait gelirler ile odamıza ait tüm giderler ve Komite ve Organ seçimlerinde oy kullanabilecek gruplara ait güncel, aktif ve askı üye listeleri, şeffaflık ilkesi çerçevesinde Ticaret ve Sanayi Odamıza ait resmi web sitesinden her yıl düzenli olarak paylaşılarak üyelerimizin bilgilerine sunulacaktır.

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı’na bağlı esnaf ve iş adamlarımızın ürün ve faaliyet alanlarının tanıtılması,  doğmuş / doğacak sorun ve sıkıntılarının basın ve yayın yoluyla dile getirilip kamunun bilgilendirilmesi ve kamuoyunun oluşturulması sağlanacak. Odamıza kayıtlı üyelerin,  talep etmeleri halinde, Belediye, Kaymakamlık, Valilik ve ilgili tüm Bakanlıklardaki iş ve işlemlerinin takibi, Genel Sekreterliğimiz tarafından yapılarak en kısa zamanda sonuçlandırılıp ilgilisine bilgi verilecektir.

Odaya kayıt yaptırmak isteyen veya kayıtlı üyelerden; aidat,  kuruluş tescil, yetki belgesi yenileme, yetki iptal etme, suret tasdiki, hisse devri,  ticaret sicil tasdiknamesi vb. için alınan harçlar asgariye indirilecek;  oda kayıt, faaliyet belgesi ve Resmi Gazete Sureti için ise iş adamlarımızdan hiçbir ücret talep edilmeyecektir.”

Tüm üyelere eşit mesafede olacaklarını dile getiren TSO Başkan Adayı Behiç Akkaş, “Üyelerimiz bizim için aynı derecede değerlidir. Biz tüm değerlerimize her zaman sahip çıkacağız. TSO üyelerimiz aidatlarıyla, harçlarıyla, vergileriyle, ürettikleri KDV ile oluşturdukları istihdamla desteklenmeye ve yanlarında olmayı hak ediyorlar. Hak ettikleri bu değeri bizim dönemimizde layıkıyla görecekler” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
CUMHURİYET BAŞSAVCISI SUAT ARSLAN GÖREVE BAŞLADI
CUMHURİYET BAŞSAVCISI SUAT ARSLAN GÖREVE BAŞLADI
SUN-KA’NIN YAPTIRDIĞI OKULUN KABA YAPISI BİTTİ...
SUN-KA’NIN YAPTIRDIĞI OKULUN KABA YAPISI BİTTİ...