“Kırım Türk Soykırımını esefle kınıyorum”

“Kırım Türk Soykırımını esefle kınıyorum”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Sungurlu İlçe Başkanı Yasin Şahin, Kırım Türk Soykırımını esefle kınayıp, soykırım ve mücadele şehitlerini rahmetle andı.

18 Mayıs 2018 - 16:27

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Sungurlu İlçe Başkanı Yasin Şahin, Kırım Türk Soykırımını esefle kınayıp, soykırım ve mücadele şehitlerini rahmetle andı.

MHP İlçe Başkanı Yasin Şahin, Kırım Türk Soykırımı’nın yıl dönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada şunları ifade etti: “18 Mayıs 2015, Türk Tarihinin en utanç verici trajedilerinden birisi olan Kırım Türk Soykırımı’nın kurbanlarını ve İkinci Dünya Savaşı sırasında Rus-Sovyet rejimi altında sistemli bir soykırıma tabi tutulan binlerce Türk ve birçok diğer halk mensuplarını saygıyla anıyorum.

Türklüğe ve İnsanlığa karşı işlenmiş olan bu suç bütün insanlığın ortak acısı ve utancıdır. Bundan tam 71 yıl önce 18 Mayıs 1944 gecesi Kırımlı Türkler, tarihi yurtları Kırım’dan insanlık dışı bir muamele ile hayvan vagonlarına istif edilerek Sibirya ve Orta Asya çöllerine katledilerek sürgüne gönderilmiştir. Rus-Sovyet rejimi tarafından sürgüne gönderilen 423 bin Türk %46’sı 22 gün süren sürgün yolculuğu ve sonrasındaki bir kaç ay içinde soğuk, hastalık ve açlıktan hayatlarını kaybederek şehit olmuştur. Şehit olanlar yaşlılar, kadınlar ve çocuklardı.

O zaman erkekler Sovyet ordusunda Almanlara karşı savaşta idi. 18 Mayıs 1944 Soykırımı ile Türk halkının uğratıldığı muazzam maddî ve manevî zararların hemen hiç birisi bugüne kadar tazmin edilmemiş, vatan topraklarındaki millî haklarının hemen hiç birisi iade edilmemiş durumdadır. Şuan 350 bin Kırım Türk’ ü vatanlarına dönebilmiştir. 1944 Kırım Türk Soykırımı sonrasında Kırım’da değiştirilen bütün Türkçe yer isimlerinin iadesi Ukrayna yönetimi tarafından başlatılmışken işgalci Rus yönetimi tarafından tekrar durdurulmuştur. İşgalci Rus yönetimi tarafından, Kırım’ın Türkçe olan ismi bile Tavriya olarak değiştirilmek istenmektedir. 27 Şubat 2014’de Kırımın Rusya tarafından işgalinden sonra, son zamanlarda Türk halkına yönelik bir dizi endişe verici idarî ve siyasî adımların atıldığı, ayrıca failleri bulunamayan saldırıların arttığı görülmektedir.

Kırım Türklüğü’nün Milli Lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Kırım Tatar Milli Meclisi başkanı Refat Çubar, Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Kırım Temsilcisi İsmet Yüksel ve Sinaver Kadir’in 5 yıl süre ile Kırım’a girişleri yasaklanmıştır. 3 çocuk babası Reşat Ahmet kaçırılarak hunharca öldürülmüştür. Bunlardan başka Kırım’da silahlı rus güçleri tarafından kaçırılan ve bir daha kendilerinden haber alınamayan insan sayısı 30’u geçmiştir. Türklerin evlerine baskınlar yaparak baskı ve yıldırma faaliyetlerini bütün Türk toplumuna yaymışlardır. Kırım’daki kanunsuz silahlı rus güçleri,Türkler tarafından kurulan ibadethanelere baskınlar yaparak girmiş ve manevi değerlerimize de hakaret etmeye başlamışlardır. Milli Meclis başkan yardımcısı Ahdem Çiygöz tutuklanmıştır. Kırımdaki Türkler üzerinde yoğun bir baskı kurulmuştur ve bu baskılar her geçen gün daha da artarak devam etmektedir.

Türk Tarihinde Kurulmuş İlk Milli Meclis olma özelliğine sahip Kırım Milli Meclisi, şu anda hala Kırımı işgal altında tutan rusya tarafından süresiz olarak kapatılmıştır. Kırım’da Türkçe yayın yapan televizyon kanalları, haber ajansları ve radyolar kapatılmıştır. Kırım’da yaşayan Türklerin milli eğitimine dur demek için Kırımdaki Türk okulları teker teker kapatılmaya başlanmıştır. Türkiye, Osmanlı döneminde Kırımdan göçen Türklere kucak açtığı gibi, İkinci Dünya Savaşı sırasında da Kırımlı Türklerin Rus Ordusu tarafından katledilmelerine razı olmamış, sığınılacak güvenli bir Vatan olmuştur. Ancak, Rusya’da yükselen ırkçılık, yabancı düşmanlığı, ne yazık ki hala tarihin acılarından ders çıkarılamadığını göstermektedir. Bu nedenle, başka soykırım olmasını engellemek, halen şahit olduğumuz insanlığa karşı suçların önüne geçebilmek için gerekli bilinci yaratmak üzere Kırım Türk Soykırımını hatırlamak ve hatırlatmak din, dil ve ırk farkı olmaksızın hepimizin ortak görevidir.

İnsanlık tarihinin en acı soykırımlarından biri olan Kırım Türk Soykırımını ve vatanlarından sürgün edilişini bir kez daha Türk ve Dünya kamuoyu önünde esefle kınıyor, soykırım ve mücadele şehitlerimizi rahmetle anıyorum.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
CUMHURİYET BAŞSAVCISI SUAT ARSLAN GÖREVE BAŞLADI
CUMHURİYET BAŞSAVCISI SUAT ARSLAN GÖREVE BAŞLADI
SUN-KA’NIN YAPTIRDIĞI OKULUN KABA YAPISI BİTTİ...
SUN-KA’NIN YAPTIRDIĞI OKULUN KABA YAPISI BİTTİ...