KATİL İSRAİL’E TEPKİ, FİLİSTİN’E DUA...

KATİL İSRAİL'E TEPKİ, FİLİSTİN'E DUA...

SUNGURLU - Sungurlu Abdulmetin Balkanlıoğlu Derneği öncülüğünde, Sungurlu Kardeşlik ve Dayanışma Platformu üyelerinin katkılarıyla 'İsrail'i Tel'in Gazze'ye Destek, Şehitlere Dua' programı düzenlendi.

05 Ağustos 2024 - 09:57

Program Çarşıbaşı Cami İmam Hatibi İdris Akyol'un Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından Kardeşlik ve Dayanışma Platformu Sözcüsü Kerim Mandıralıoğlu açılış konuşması yaptı.

Kerim Mandıralıoğlu, konuşmasında şu ifadeleri kullandı, “Bugün işgalci Siyonistlerce çoluk çocuk, kadın yaşlı demeden kanı akıtılan 40 bin şehidin, on binlerce yaralının acısını yüreğimizde taşıdığımızı göstermek için buradayız. Bugün, parçalanmış, korkutulmuş ümmetin yüz akları olan Şeyh Ahmet Yasin’e, Abdülaziz Rantisi’ye son olarak: üç oğlu ve iki torununun şehit olduğu haberi verilince: “Oğullarımın kanı Gazze’deki şehit halkımızın kanından daha kıymetli değildir. Çocuklarım, Kudüs’ün ve Mescid-i Aksa’nın kurtuluşu uğruna canlarını feda etti” sözleriyle yiğitliğini gösteren İsmail Haniyye'yi anmak için buradayız. O ve diğerlerinin onurlu mücadeleleri tarih sahnesinde destana dönüşecek inşallah. Hz. İbrahim’in ateşini söndürmeye koşan karınca misali, en azından safımızın belli olması için Filistin’in haklı davasına dualarımızla destek vermemiz İslami, insani ve vicdani sorumluluklarımızdandır. Karşımızda Müslüman coğrafyaya saplanmış bir hançer konumundaki 'Terör devleti’ olan bir İsrail var. Her türlü alçaklığı, barbarlığı ideoloji edinmiş, Siyonist bir musibet var. Müslüman coğrafyanın baş belası, savaşın asıl sahibi ABD var. Bu şer güçlerin karşısında da onlarca Müslüman Devletin yapamadığını yapan ümmetin yüzakı bir avuç Filistin şanlı direnişi var. “Utan ey ümmeti merhume! çığlığına: "Hayat iman ve cihaddır.’’ prensibine yapışan şanlı Gazze direnişine selam olsun. Vicdanlı dünya insanlarını hayran bırakan Gazze direnişi ümit var olmamızı tembihliyor. Gazze ruhu, ölü toprağı serpilmiş İslam alemini diriltmeye devam ediyor. Haksızlık karşısında Hakkı haykıracak, ayağa kalkacak, Hakka şahitliğini sürdürecek bir ümmet bilincine ulaşmamıza katkı sağlıyor. Bunun için ise yüreklerimizi işgal eden dünyalık ağırlıklarımızdan kurtulmamız gerek. Unutmayalım ki, aşağılanmayı, ezilmeyi, sömürülmeyi alın yazısı gören bir ümmet asla ayağa kalkamaz. Peygamberler şehri, ilk kıblemiz Kudüsü, Mescidi Aksâ’yı zalimlerin eline bırakma Ya Rabbi!   Bizleri basiretsizlerden, vicdansızlardan, zalimlerden yana eyleme Ya Rabbi! Ümmet-i Muhammed’in hâlini ıslâh eyle Ya Rabbi! Ümmet-i Muhammed’i bir araya getir, birlik ve beraberlik nasip eyle Ya Rabbi! Firavunları, Nemrutları, Karunları, Ebu Cehilleri, Ebu Lehepleri perişan ettiğin gibi günümüzdeki temsilcilerini de perişan eyle Ya Rabbi!”

Konuşmadan sonra Amine Hatun Cami İmam Hatibi Muhammed Ümit tarafından dua edildi. Katılımcılar ellerinde pankartlar ile İsrail'e tepki gösterdi. Programa çok sayıda dernek üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
“HEP BİRLİKTE DAHA AYDINLIK BİR SUNGURLU İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”
“HEP BİRLİKTE DAHA AYDINLIK BİR SUNGURLU İÇİN...
AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ÇELEBİ SUNGURLU’YA GELDİ...
AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ÇELEBİ SUNGURLU’YA GELDİ...