“KOŞULLARINI YERİNE GETİREN HİÇ BİR ÜYEMİZ SİLİNMEDİ”

“KOŞULLARINI YERİNE GETİREN HİÇ BİR ÜYEMİZ SİLİNMEDİ”

SUNGURLU – Sungurlu Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Behiç Akkaş, “Ticaret ve Sanayi Odasının üyelik koşullarını yerine getiren hiç bir üyemizi silmedik. Tamamen algı yaratmanın derdinde olanlar var. Üyelerimizin yalan yanlış sözlere, bu tür dedikodulara itibar etmemelerini rica ediyorum.” dedi.

11 Ekim 2022 - 13:17

TSO Başkanı Behiç Akkaş, 30 Ekim Pazar günü yapılacak olan seçimler öncesi bazı çevrelerin yine fitne fesat çıkarma derdine düştüklerini belirterek, üyelere giderek “sizi sildiler, size oy kullandırmayacaklar”  diyerek, üyeler arasında kargaşa ve kaos çıkarmanın derdinde olduklarını söyledi.

-SUNGURLU TSO KURUMSAL BİR ODA

Sungurlu TSO’nun tamamen kurumsal bir oda olduğunu ifade eden Başkan Behiç Akkaş, “Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne (TOBB) entegre olduk. Tüm bilgilerin akışı buradan sağlanmaktadır.  İstediğimizi silmek, kayıt etmek ve oy hakkını elinden almak gibi derdimiz yok. İstesek te yapamayız,  sistem buna müsaade etmiyor.

Üyemizin oy kullanabilmesi için 2 yıl süre geçmesi gerekiyor ve 2 yıl üst üste borcu olan üyemiz askıya çıkıyor. Borç ödenmesi halinde askıdan iniyor, üyemiz yasal bütün haklarından faydalanıyor. Oyunu da kullanabiliyor, burada hiç kimse kasıt aramamalı…  

-2 YIL AİDATINI ÖDEMEYEN ASKIYA ALINIR

Oda muamelat yönetmenliği üye kayıtlarının güncellenmesi madde 14 derki; ‘…kanun no 19 12 2012 tarih ve 2012/4093 sayılı bakanlar kurulu kararı’ buradan bakabilirsiniz. Sayılı kanuna göre 2 yıl yıllık aidatlarını ödemeyen üye otomatikman askıya alınır. Aidatını ödemesi halinde askıdan indirilir ve üye aktif olur, oda da her türlü işlemleri yapılır. Seçim sürecinde ise askıda olan üyeler oy kullanamaz, ilgili kanun böyle söylüyor.” dedi.

Ticaret ve Sanayi Odası olarak üyelere yılda en az iki defa “borçlarınız varsa ödeyin” diye mesaj gönderip, duyurular yaptıklarına dikkat çeken Behiç Akkaş, şöyle devam etti: “Buna rağmen unutan,  dalgın olan üyelerimize personelimiz iş yerlerine elden tahsilat yapmaya gidiyor. Hala mevcut borç yatırılmadı ise üyemiz askıda kalıyorsa bunda bizim ne kabahatimiz olabilir. Her şey şeffaf, üyelerimizin bizi anlayışla karşıladığını biliyoruz.

-BİRİLERİNİN OY DEPOLARINI TEMİZLEDİK

2018 yılında biz göreve gelince müfettişler geldi, odada; oda kayıt defteri, yönetim kurulu karar defteri yani hiçbir defter ve evrak bulamadı. Bununla ilgili şahısların mahkeme süreci devam ediyor. Bakanlık müfettişleri bizlere de evrakların ve muhasebenin oluşturulmasını ve burada gerçek vergisi olmayan ve TSO’ya gayri resmi üye yapılan şirket ve şahısların silinmesini istedi. Bizlerde 2 yıl önce yönetim kurulu kararıyla kanunun emrettiği şekilde, birilerinin yıllarca kullandığı oy depolarını hukuka uygun bir şekilde temizledik, sildik. Hala eski alışkanlıklarını devam ettirmek isteyenler var. Odadaki yandaşlarının, oydaşlarının hukuksuz bir şekilde kalmasını ve size oy vermesini istiyorsunuz, öyle mama yok!

-BU TÜR DEDİKODULARA İTİBAR ETMEYİN

Ticaret ve Sanayi Odasının üyelik koşullarını yerine getiren hiç bir üyemizi silmedik. Bir kişi dahi varsa çıksın, söylesin. Tamamen algı yaratmanın derdinde olanlar var. Üyelerimizin bu tür dedikodulara itibar etmemelerini rica ediyorum.

Ticaret ve Sanayi Odası genel sekreterliği, her yıl Ocak ayında Vergi Dairesi verilerini kontrol eder,  Ticaret ve Sanayi odası olarak üye güncellemeleri yapılır. Bakar vergi kaydı olmayan, vergisini kapatan üyeleri de her yıl yönetim kurulu kararıyla, oda borsa organ seçimleri mevzuatına göre yönetim kurulu kararıyla gereğini yapar.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN YÜRÜDÜLER…
SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN YÜRÜDÜLER…
SUNGURLU’NUN EFELERİ YİNE KAZANDI…
SUNGURLU’NUN EFELERİ YİNE KAZANDI…