“Kudüs’ü hiçbir zaman haçlılara teslim etmeyeceğiz”

“Kudüs’ü hiçbir zaman haçlılara teslim etmeyeceğiz”

Sungurlu Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Osman Aşutoğlu, Kudüs’ü hiçbir zaman haçlılara ve Siyonistlere teslim etmeyeceklerini söyledi.

16 Mayıs 2018 - 10:04

Sungurlu Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Osman Aşutoğlu, Kudüs’ü hiçbir zaman haçlılara ve Siyonistlere teslim etmeyeceklerini söyledi.

Kudüs’ün Hazreti İsa’nın, Hazreti Peygamber’in, Hazreti Ömer’in, Selahaddin Eyyubi’nin ve Sultan Abdülhamid’in emaneti olduğunu belirten Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Osman Aşutoğlu, şunları ifade etti: “ABD’nin Aralık ayında aldığı karar ile 14 Mayıs günü bir terör devleti olan İsrail’in büyükelçiliğin kadim İslam şehri Kudüs’e taşınması tüm Müslüman alemini üzüntüye kızgınlığa ve infiale sürüklemiştir

ABD Başkanı Trump’ın ülkesinin İsrail büyükelçiliğini Tel Aviv’den Kudüs’e taşıması ve İsrail’in başkenti olarak ilan etme kararı yüzyılımızın en büyük hatalarından biri olmuştur. ABD ve İsrail’in elçiliği taşımaları uluslararası ve BM kararlarına, siyasi ahlaka tarihe Filistin gerçeklerine tümüyle aykırı bu eylem ile Ortadoğu’da ve dünyada büyük bir krizi tetikleyen bir hamle yapmıştır. İslam ülkelerinin sessiz kalarak olana bitene tepki koymamaları ayrıca gönüllerimizde ayrı bir yara açmıştır. Bu girişime ülkemizden milletimizden başka tepki koyan başka bir İslam devleti yoktur. Kudüs İsrail toprağı değildir. Hiçbir zaman da olmayacaktır. Kudüs işgal edilmiş Filistin toprağıdır. Mescid-i Aksa da Kudüs’ün ayrılmaz bir parçasıdır ve Müslümanlarca terk edilemez, başkalarına teslim edilemez.

Bu durum iddia edildiği gibi hiçbir şekilde bölgeye barış getirmeyecektir. Trump’ın İsrail’in büyükelçiliği taşıması Filistin’de barışın önünü açmayacak ve açacağı iddiası tümüyle aldatmacadır. Filistin Kudüs’tür. Kudüssüz bir barış olmayacağı inancındayız. Kudüs sahipsiz değildir. Kudüs İslam dünyasının ilk kıblesi ve bütün İbrahimi dinlerin sembol şehri sıfatıyla bu badireyi de iman ediyoruz ki atlatacaktır.

Kudüs bize Hazreti Süleyman’ın, Hazreti İsa’nın, Hazreti Peygamber’in, Hazreti Ömer’in, Selahaddin Eyyubi’nin ve Sultan Abdülhamid’in emanetidir. Bu emanete sahip çıkmak için gereken her adım Müslüman alemince atılmalıdır. ABD ve terör devleti İsrail’in büyükelçiliğini taşımalarını kınıyor, biz Müslüman alemi olarak Kudüs’ü hiçbir zaman haçlılara ve Siyonistlere teslim etmeyeceğimizi belirtmek istiyorum. Dün Kudüs’te şehit olan Müslüman kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
“HEP BİRLİKTE DAHA AYDINLIK BİR SUNGURLU İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”
“HEP BİRLİKTE DAHA AYDINLIK BİR SUNGURLU İÇİN...
AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ÇELEBİ SUNGURLU’YA GELDİ...
AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ÇELEBİ SUNGURLU’YA GELDİ...