Lise öğrencilerine yüksekokulu tanıttılar

Lise öğrencilerine yüksekokulu tanıttılar

Hitit Üniversitesi Sungurlu Meslek Yüksekokulu (MYO) tanıtım günleri kapsamında ilçedeki liselere ziyaretler gerçekleştirdi.

30 Nisan 2018 - 09:47

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) öncesinde iki haftadır devam eden öğrencilerin yoğun katılım gösterdiği tanıtım günleri etkinlikleri MYO öğretim görevlileri tarafından yürütüldü.

Tanıtım günleri kapsamında Sungurlu Sunguroğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Sungurlu Fen Lisesi, Sungurlu Şehit Akif Kapaklı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Sungurlu Haydar Öztaş Anadolu Lisesi, Sungurlu TOKİ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Sungurlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Sungurlu Anadolu Lisesi ve Sungurlu Şehit Ali Alıtkan Anadolu İmam Hatip Lisesi ziyaret edildi.

MYO Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi Hüseyin Çelik tarafından MYO’nun tarihçesi, mevcut kampüsün eğitim ve sosyal olanakları, ilçede Meslek Yüksekokulu için sunulan barınma ve sosyal olanaklar, burslar, kısmi zamanlı çalışma imkanı, sosyal-kültürel ve sportif etkinlikler, meslek yüksekokulunda öğrenci olmanın avantajları, lisans tamamlamanın öğrencilere sağladığı avantajlar, Sungurlu Meslek Yüksekokulu’nda uygulanan ve öğrencilerin aynı anda iki program okuyarak çift diplomaya sahip olabilecekleri Çift Anadal ve Yandal Programları, Erasmus-Mevlana-Farabi Değişim Programları gibi konular hakkında bilgiler verildi.

Bölüm tanıtımları Bilgisayar Teknolojileri Bölümü Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Dr. Hakan Kör,  bölüm öğretim elemanları; Öğretim Görevlisi Hamit Aksoy, Öğretim Görevlisi Abdullah Bedir Kaya, Öğretim Görevlisi Saliha Kevser Kavuncu, Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü Bölüm Başkanı Öğretim Görevlisi Özlem Bal, bölüm öğretim elemanları Öğretim Görevlisi Kerim Aktaş, Öğretim Görevlisi Gülden Öztürk Serter, Dış Ticaret Bölümü Bölüm Başkanı Öğretim Üyesi Dr. Nurcan Süklüm, bölüm öğretim elemanları Öğretim Görevlisi Sema Nur Kenanoğlu, Öğretim Görevlisi Nihal Gökçe, Sosyal Hizmet ve Danışmanlık Bölümü Bölüm Başkanı Öğretim Görevlisi Murat Erkoyuncu, bölüm öğretim elemanları Öğretim Görevlisi Gökhan Boduroğlu, Öğretim Görevlisi Abdulkadir Karabulut, Terapi ve Rehabilitasyon Bölümü Bölüm Başkanı Öğretim Görevlisi Ahmet Payas, bölüm öğretim elemanı Öğretim Görevlisi Mübeccel Nur Çarhoğlu,Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümü Bölüm Başkanı Öğretim Üyesi Dr. Deniz Özkan Vardar, bölüm öğretim elemanı Öğretim Görevlisi İlknur Tüfekçi, Yönetim ve Organizasyon Bölümü Bölüm Başkanı Öğretim Üyesi Dr. Gamze Ebru Çiftçi, bölüm öğretim elemanları Öğretim Görevlisi Muhammet Çankaya, Öğretim Görevlisi Özgül Şahin ve Öğretim Görevlisi Ayten Akcan tarafından gerçekleştirildi.

Öğrencilere, Sungurlu Meslek Yüksekokulu öğretim elemanları tarafından lise öğrencilerine yaklaşan üniversite sınavı öncesi tercihlerini yaparken dikkat etmeleri gereken konular, üniversite öğrenciliğinin avantajları, Sungurlu Meslek Yüksekokulu’ndaki bölümler bünyesinde yer alan programlar, programların amaçları-kazanımları, kimlerin hangi programı seçmesi gerektiği, programlara öğrenci kabul şartları ve yerleştirilme işlemleri, programı başarıyla tamamlayanların alacakları unvanları ve çalışma şartları, istihdam olanakları, Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile lisans tamamlama gibi konular hakkında detaylı bilgiler verildi.

Tanıtımın sonunda “İlk tercihiniz Hitit olsun! Medeniyetin beşiğinde bilimin ışığında Sungurlu Meslek Yüksekokulu! Geleceğinize birlikte yön verelim!” sloganıyla öğrenciler Hitit Üniversitesi ve Sungurlu Meslek Yüksekokulu’na davet edildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
YÜKÜMLÜLER İÇİN İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI
YÜKÜMLÜLER İÇİN İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI
AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ÇELEBİ SUNGURLU’YA GELDİ...
AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ÇELEBİ SUNGURLU’YA GELDİ...