"OSB’YE YÜK TRENİ İSTASYONU KURACAĞIZ"

"OSB'YE YÜK TRENİ İSTASYONU KURACAĞIZ"

SUNGURLU - AK Parti Çorum Milletvekili Oğuzhan Kaya, “OSB sayesinde ilçede işsizlik bitecek ve Sungurlu’da nüfus iki katı artacak…” dedi.

19 Ekim 2024 - 15:36 - Güncelleme: 19 Ekim 2024 - 15:50

Milletvekili Oğuzhan Kaya, partilerinin Özel İdare Konferans Salonunda düzenlenen 8. Olağan İlçe Kongresine katılmak üzere Sungurlu’ya geldi. Kaya, burada Sungurlu adına önemli açıklamalarda bulundu. Kaya, yaptığı konuşma da şu ifadeleri kullandı, “Yeni Türkiye yüzyılında Sungurlu Türkiye’nin önemli durak noktalarından bir tanesi. Türkiye stratejik olarak büyürken, konumu, jeopolitik yapısı ve AK Parti iktidarının yaptıklarıyla Sungurlu’da bu büyüme de en fazla payını alan şehrimiz. 5-10 sene sonra Sungurlu bugün ki nüfusunun gelişmişliğini iki katına çıkaracak. Savunma sanayinde hükümetimizin OSB’de yaptığı yatırımlarla Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ve savunma sanayine verdiğimiz önem ve destekle yapılan fabrikalarla Sungurlu geleceğin savunma üssü olacak. Sungurlu işsizliğin olmadığı, ekonomik refahın en yüksek olduğu ilçelerden bir tanesi olacak. Buda kimin sayesinde, en başta liderimiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ve hükümetimizin sayesinde.

SUNGURLU BARAJINI BİTİRMEK ÜZEREYİZ

Sungurlu bir tarım şehri, Sungurlu’da Kırankışla barajını yapıyoruz ve bitirmek üzereyiz. Ortakışla barajını bitirmek üzereyiz, diğ göletini bitirmek üzereyiz. Buralarda bittiğinde Sungurlu tarımsal sulamasıyla da belli bir aşamaya gelecek. Hem tarımsal üretimiyle hem savunma sanayinde yapacağı üretimlerle Sungurlu’nun ekonomik girdisi artacak.

SUNGURLU TRENİN İSTASYON NOKTASI OLACAK

Hem de Delice’den Çorum’a kadar yapacağımız tren istasyon noktası olmasıyla. Bu konuda da bir gelişme var, Devlet Demir Yolları Genel Müdürlüğü acele kamulaştırma kararlarını aldı, inşallah yakında resmi gazete yayınlayıp, yani bu hattın acele kamulaştırmasına bir an önce başlıyor ve ihalesi de en kısa zamanda yapılacak. Çok hızlı şekilde ilerliyor. Sungurlu jeopolitik olarakta bu noktada önemli, bir taraftan da trenin istasyon noktası olacak.

Ayrıca yük treniyle ilgili OSB’nin içine de bir hat vereceğiz, yüklemeyi, indirmeyi, bindirmeyi buradan yapacağız. Nakliyeyi düşüreceğiz, burada ki fabrikaların tercih sebebi de bu olacak. Sungurlu bu anlamda da önemli. AK Parti olarak, Sungurlu’da birçok spor yatırımı yaptık.

TOKİ KONUTLARI YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Yine AK Parti olarak Sungurlu’da TOKİ konutları yaptık. En son TOKİ Başkanını ziyaret ettik, yine iktidarımız olarak Sungurlu’ya manastır bölgesinde TOKİ konutları yapacağız. İhtiyaç ne kadarsa o kadarını yapmaya devam edeceğiz. Sungurlu’da ev ve konut ihtiyacı çok fazla, kira fiyatları yüksek, bunun içinde ne kadar kontenjanımız varsa hepsini inşallah Sungurlu’ya kullanacağız.”

OĞUZHAN KAYA, NUH ALUÇ'A TEŞEKKÜR ETTİ

Milletvekili Oğuzhan Kaya, AK Parti İlçe Başkanı Nuh Aluç'a teşekkür ederek, "Nuh Başkan ve yönetimi Sungurlu'da güzel çalışmalar yaptı. Kendileri ilçede ziyaret etmedik kapı, sıkmadık el bırakmadı. Üzerlerine ne düşüyorsa yaptılar. Seçimde de canla başla çalıştılar. Ne gerekiyorsa yaptılar. Biz onlardan razıyız" dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
MUHTARLAR ATA'NIN HUZURUNDA…
MUHTARLAR ATA'NIN HUZURUNDA…
İLÇENİN GİRİŞİNE YENİ ‘SUNGURLU’ YAZISI…
İLÇENİN GİRİŞİNE YENİ ‘SUNGURLU’ YAZISI…