Sungurlu’nun sakatatçıları popülerliğini koruyor

Sungurlu'nun sakatatçıları popülerliğini koruyor

Sungurlu’da sakatatçılık yapan Uygun ve Ümit Ciğercisi geçen yıllara rağmen ilk günkü popülerliklerini koruyarak yoluna devam ediyor.

04 Şubat 2017 - 16:03 - Güncelleme: 07 Şubat 2017 - 09:59

Gazetemize açıklamalar yapan, Eski Hal içerisindeki Uygun Ciğercisi Yusuf Uygun ve Ümit Ciğercisi Eyüp Çeltikbaş, “Değişmeyen damak zevki olan sakatat ürünlerini vatandaşlara sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz.” dediler.

3 Kuşaktır sakatatçılık yapıyorlar

Kuyrukçuluk ile başladıkları baba mesleğini bugün sakatatçı olarak devam ettirdiklerini söyleyen Uygun Ciğercisi 71 yaşındaki Yusuf Uygun, mesleklerini kuşaktan kuşağa aktardıklarını belirtti.

Babasının 1955 yılında  kuyrukçu olarak başladığı mesleği, askerden geldikten sonra devraldığını ifade eden Uygun, “Çocukluğumdan beri bu işin içerisindeyim. Askere gitmeden önce babama yardım ediyordum. Şuan ki Eski Hal’in ilk esnaflarından biri biziz. Babamla beraber kuyruk satardık. Askerden geldikten sonra babamın işyerini devralarak bir süre bu mesleği icra ettim. Daha sonraları ise sakatatçı olarak devam ettim.” dedi.

Uzun yıllar sakatatçı olarak çalıştığını belirten Uygun, “1996 yılında emekli oldum. 2000 yılında oğlum Burak’ta okulu bitirdikten sonra çalışmaya başladı 17 yıldır da oğlumla çalışıyoruz. Bu şekilde baba mesleğimizi kuşaktan kuşağa aktarmış olduk.” diye konuştu.

“Sungurlu’ya gelenler bize uğramadan gitmiyorlar”

Ümit Ciğercisi 53 yaşındaki Eyüp Çeltikbaş ise, şehir dışından gelenlerin işyerlerine uğrayarak sakatat ürünleri aldıklarını söyledi.

1985 yılında başladıkları mesleklerini halen sürdürdüğünü ifade eden Çeltikbaş, “Bu mesleğe ağabeyimin yanında kasap olarak başladım. Daha sonra kasapların sakatat ürünleri satması yasaklandı. Bunun üzerine kasap dükkanımızı Sakatatçı’ya çevirerek bu mesleğe devam ettik. Şimdi kardeşim Orhan Çeltikbaş ile beraber çalışıyoruz. Farklı şehirlerde olan hemşehrilerimizde Sungurlu’ya geldiklerinde dükkanımıza gelerek bizden alışveriş yapıyorlar. Onlara ayrıca teşekkür ediyorum. ” dedi.

Hijyenik koşullarda ürünlerini satışa sunduklarını vurgulayan Uygun ve Çeltikbaş, “Ürünlerimizi veteriner kontrolünde kesimi yapılan hayvanlardan seçmeye özen gösteriyoruz. Uygun koşullarda saklayarak vatandaşlarımıza satıyoruz. Bugüne kadar hiçbir şikayet almadık.” ifadelerini kullandılar.

Ciğercilerde, temizlenmiş işkembe, iç yağı, kuyruk yağı, karaciğer, akciğer, yürek ve böbrek gibi sakatat ürünleri bulunuyor.

Aydın İncel

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
YUSUF AHLATCI, “NUH BAŞKAN AŞKLA VE ŞEVKLE ÇALIŞTI”
YUSUF AHLATCI, “NUH BAŞKAN AŞKLA VE ŞEVKLE ÇALIŞTI”
"OSB'YE YÜK TRENİ İSTASYONU KURACAĞIZ"