TERZİLERDE ESKİ BAYRAM YOĞUNLUĞU YOK!

TERZİLERDE ESKİ BAYRAM YOĞUNLUĞU YOK!

SUNGURLU - Bayramlarda yoğun olarak çalışan meslek dalları içerisinde olan terzilerde eskiden olduğu gibi yoğun mesai yok.

13 Haziran 2024 - 09:35

Bayramlarda yeni elbise diktirmek ve alınan giysilerin rötuş yaptırmak için tercih edilen terziler, eski bayramlarda ki yoğun tempo her geçen yıl azaldı. Bayram haftalarında yoğun mesai yapan terziler, geç saatlere kadar müşteri işlerini bayrama hazırlamak için yoğun çaba sarf ediyordu.

Terziler Arastasında yıllardır mesleğini sürdüren terziler geçmişten günümüze olan değişimi anlattı. 1972’de çırak olarak başladığı terzilik mesleğini halen severek sürdürdüğünü ifade eden Ayyıldız Terzisi Zeki Ayyıldız, “Mesleğime 1972 yılında çırak olarak başladım. 79’da kendi dükkanımı açtım. 52 yıldır aynı mesleğimi severek sürdürüyorum. Eski bayram yoğunluğumuz yok artık. Önceden iş yetiştireceğiz diye başımızı kaldıramıyorduk. Eve gidemiyorduk. Makina başından kalkmadan çalışıyorduk. Şimdi o yoğunluk yok. Ama yine de Allah’a şükür işimiz yine de var.” dedi.

25 yıl Terziler Odası Başkanlığı yapan Hasan Kocamanoğlu, eski bayramlarda ki iş yoğunluğunun yok olduğunu belirterek, “Mesleğime sene 1970’de çırak olarak başladım. 82’de kendi işyerimi açtım ve yoluma devam ediyorum. Eski bayramlarda ki yoğunluklar artık bitti. Vatandaşın alım gücü azaldı. Genelde orta yaş gurubu bizleri tercih ediyor. Çırak bulmakta zorlanıyoruz. Bizleri tercih eden herkese teşekkür ederiz. Herkese Hayırlı bayramlar.” diye konuştu.

1980 yılından beri terzilik yapan Mustafa Karacaören’de dükkanı açtığı yıllarda işlerin çok güzel ve yoğun olduğunu anlatarak, “Eskiden gece saat 2-3’e kadar çalışıyorduk. Bayrama 4 gün kaldı iş yok. Çırak yok. Çırak olmadığından meslek dalları da bitiyor. 1980 yılından beri mesleğimi azimle sürdürüyorum. Bugüne kadar destek veren herkese teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Terzi Celal Şahin’de işini yıllardır severek yaptığını belirterek, her zaman müşteri memnuniyetini ön planda tuttuğunu ifade etti. Celal Şahin, “1974 yılından beri terziyim. Eski yoğunluklar olmasa da işimiz var sıkıntı yok. Elbiseler pahalı olduğundan eski rağbet yok. Ama yine de şükürler olsun eski dostlar bizi unutmuyor.” ifadelerine yer verdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
CUMHURİYET BAŞSAVCISI SUAT ARSLAN GÖREVE BAŞLADI
CUMHURİYET BAŞSAVCISI SUAT ARSLAN GÖREVE BAŞLADI
SUN-KA’NIN YAPTIRDIĞI OKULUN KABA YAPISI BİTTİ...
SUN-KA’NIN YAPTIRDIĞI OKULUN KABA YAPISI BİTTİ...